Roland van den Berg, alias Rasti Rostelli werd geboren op 19 november 1955 in Oranjestad op Aruba. Op jonge leeftijd, als 16-jarige, merkte Rasti Rostelli al dat hij zich onderscheidde van veel anderen. Beelden in zijn gedachten werden werkelijkheid. Toch zou het nog enige jaren duren voordat hij zich realiseerde hoeveel mensen hij hiermee van dienst kon zijn.

Rasti Rostelli emigreerde met zijn moeder en familie naar Duitsland; volgde een opleiding als Radio- en TV-technicus en was daar werkzaam bij Philips. Al gauw ontstond het idee om zich als zelfstandige te willen vestigen en spoedig begon hij dan ook zijn eigen horecaketen. Zijn ‘roots’ niet vergeten, bezocht hij na jaren zijn geboorte-eiland Aruba en kwam daar in contact met de magiër Heroudini. Het was deze magiër die Rasti Rostelli uiteindelijk bewust maakte van de krachten die er bestaan tussen hemel en aarde.

Eenmaal terug in Europa kon hij de grote krachten en de boodschap van deze Heroudini om grote groepen mensen te helpen, niet vergeten. Hij verkocht al zijn horecabedrijven en stelde zich ten dienste van het grote publiek; en met veel succes. Inmiddels is Rasti Rostelli tot Europa’s beroemdste hypnotiseur geworden. Avond aan avond brengt hij mensen in de ban van hun eigen geestelijke krachten en miljoenen mensen hebben inmiddels dankzij hem een eerste blik geworpen op het ontastbare. In het najaar van 1995 bracht hij zijn eerste TV-show in Nederland, toen nog bij de publieksomroep Veronica. In 1996 volgden er bij het commerciële Veronica nog eens negen eigen TV shows naar een eigen idee van Rasti Rostelli. Ook België werden zijn Televisieshows uitgezonden.

Als er nu in Nederland en Vlaanderen over hypnose gesproken wordt, dan valt direct zijn naam: ‘Rasti Rostelli. ‘ Hij is degene die er voor gezorgd heeft dat toneelhypnose in Nederland en België ‘groot’ geworden is. Met méér dan 250 shows per jaar en inmiddels méér dan 25 jaar ervaring in hypnose is hij met recht een autoriteit op dit gebied geworden.

In heel Europa is er geen enkele hypnotherapeut of hypnotiseur, met zoveel praktische ervaring als Rasti Rostelli. In de loop der jaren heeft hij méér dan 50.000 personen onder hypnose gebracht en zijn er inmiddels méér dan 800.000 mensen die reeds vol enthousiasme zijn shows hebben bezocht!!

In zijn hypnoseshows laat Rasti Rostelli zien dat niet alleen hijzelf, maar vooral ook elke toeschouwer in de zaal deze krachten bezit. Iedere vrijwilliger die zich op het podium begeeft wordt daardoor in feite één van de werkelijke artiesten van de avond! 

 

Naast zijn hypnoseshows geeft Rasti Rostelli ook Seminars, Opleidingen en Cursussen in Hypnose en ontwenningssessies. Rasti Rostelli geeft al ruim 25 jaar hypnoseshows over de gehele wereld.

Zijn idee om een eigen TV productie over zijn shows te maken werd uiteindelijk werkelijkheid en Rasti Rostelli heeft inmiddels tien Tv-shows van ruim een uur naar eigen idee op zijn naam staan.

Wie Roland van den Berg (Rasti Rostelli) een ‘beetje’ kent, weet dat dit zeker niet het laatste is wat wij van hem zullen vernemen, want de woorden ‘twijfelen’ en ‘niet kunnen’ komen nu eenmaal niet in zijn vocabulaire niet voor.